Miljøfluens historie

Miljøfluen® er en familiedrevet virksomhed beliggende i Nordjylland. Tilbage i 1993 begyndte firmaet at opformere gyllefluer (også kaldet miljøfluer, rovfluer eller biofluer) til bekæmpelse af stuefluer (Musca domestica) og stikfluer (Stomoxys calcitrans) i stalde hos landmænd.

Start 1990'erne

I begyndelsen var vores produktionsforhold små og eksperimenterende. At anvende nyttedyrs egenskaber til at bekæmpe fluer havde ikke tidligere været almindeligt i Danmark. Indtil da havde mange landbrug enten levet med flueplagen i stalden eller forsøgt at bekæmpe dem med insektmidler (biocider). Det var ofte hårdt arbejde at bekæmpe fluer og ikke særlig behageligt for dyr eller mennesker.

Slut 1990'erne

I midten af 90’erne begyndte et lille men voksende klientel, at efterspørge andre og nemmere løsninger på flueproblemer og Miljøfluen® begyndte derfor at opformere gyllefluerne i store mængder og sende dem afsted med posten til landmanden. Vi gjorde os mange erfaringer – både om gyllefluerne og hvad der skal til for at få dem til at leve og vokse sig sunde, så de kan komme ud i stalden og gøre et godt stykke arbejde – men også om staldforhold og de forskelle, der kan være mellem svine- og kvægstalde.

2000'erne

Igennem årene voksende Miljøfluen® sig større og større. Det etablerede landbrug fik efterhånden øjnene op for gyllefluerne gode egenskaber og efterspurgte flere og større leveringer. Derfor har vi udvidet produktionsfaciliteterne ad flere omgange. Ret tidligt begyndte vi, udover gyllefluerne, også at producere snyltehvepse, som var velegnede til ikke blot at bekæmpe stuefluer – men også stikfluer, i stalde med dybstrøelse.

2010'erne

I 2010 flyttede ​vi til vores nuværende faciliteter i Dronninglund og har senest i 2019 atter udvidet vores lokaler for at kunne følge med efterspørgslen på vores produkter.

2020 og frem...

Igennem tiden har vi gjort os mange erfaringer og har opnået stor viden indenfor brugen af nyttedyr som fluebekæmpelse, men vi hviler ikke på laurbærrene. De danske landbrug forandrer sig hele tiden og nye teknologiske løsninger og udvidelser til udlandet, har bevirket, at vi konstant skal være på tæerne for at følge med.

Det synes vi hos Miljøfluen® er en rigtig sjov proces at være en del af og vi sætter en ære i at blive ved med at producere gode, sunde gyllefluer og snyltehvepse, der afhjælper flueproblemer i stalde i Danmark, Norden og Europa

​Om Miljøfluen

Miljøfluen® startede i 1993 med produktion af gyllefluer og snyltehvepse til bekæmpelse af staldfluer i danske landbrug.

Gyllefluer samt snyltehvepse er naturligt forekommende nyttedyr i Danmark, der ved hjælp af naturens egen indretning, nedbringer forekomsten af de generende staldfluer.​

Kontakt​

Miljøfluen®

CVR: 32818129

​Kildalgårdsvej 3,
​9330 Dronninglund

​Telefon: 98 25 99 00

E-mail: info@miljofluen.dk

Telefontider:

Mandag til torsdag: kl. 08:00 - 14:00

Fredag: kl. 8:00 - 12:00

Find os på: