Hestestalde og flueproblemer

Du kan anvende biologisk fluebekæmpelse til at fjerne generende fluer i hestestalde med dybstrøelse. Miljøfluen anbefaler oftest snyltehvepse​ til formålet, da de er effektive og naturlige fjender af både stuefluer (Musca domestica) og stikfluer (Stomoxys calcitrans). De lægger æg i fluepupper og udrydder dem derved.

Tilfør snyltehvepse hver 14. dag i fluesæsonen og undgå fluer

Du skal indsætte snyltehvepse hver 14. dag i fluesæsonen for at sikre optimal bekæmpelse af uønskede fluer i hestestalden. Enten strøs de ud i dybstrøelsen eller også placerer du blot beholderen med snyltehvepse i nærheden af det område, du vil bekæmpe.

Begynd fluebekæmpelsen allerede i foråret

Begynd allerede i foråret før fluerne kommer. På den måde er du på forkant med problemet og det er lettere at komme til livs. Når varmen forsvinder hen mod efteråret kan du ofte holde pause. Læs mere under 'Sådan arbejder snyltehvepsen'.

Du modtager ​snyltehvepsene med posten

En bekæmpelsesløsning med snyltehvepse hos Miljøfluen fungerer som et abonnement uden binding, hvor du modtager snyltehvepsene til stalden hver 14. dag. 

Du skal som regel bruge en beholder pr. hesteboks hver 14. dag

En beholder (bæger) med snyltehvepse kan række helt til 100 kvm åbent staldareal i 14 dage, men typisk skal du beregne en beholder pr. hesteboks. 

* Beregningen gælder i åbne staldarealer og hvor mange poser eller bægre, du skal bruge, afhænger af dine staldforhold og aftales med din konsulent hos Miljøfluen®. I hestestalde vil du typisk skulle anvende en beholder pr. boks..

Sådan kommer du i gang med snyltehvepse

Vi udarbejder en leveringsplan for dig efter enten et gratis staldbesøg eller en telefonisk samtale, hvor vi beregner hvor mange beholdere med snyltehvepse, du har behov for.

Miljøfluen sørger for, at snyltehvepsene kommer med posten, når det er tid til en ny portion. Alt du betaler for, er de leveringer af snyltehvepse, som du modtager. Du kan altid opsige dit abonnement.​

Kontakt Miljøfluen helt uforpligtende og gratis på tlf. 98 25 99 00 eller info@miljofluen.dk.​

Top foto: Lily Banse fra Unsplas

​Om Miljøfluen

Miljøfluen® startede i 1993 med produktion af gyllefluer og snyltehvepse til bekæmpelse af staldfluer i danske landbrug.

Gyllefluer samt snyltehvepse er naturligt forekommende nyttedyr i Danmark, der ved hjælp af naturens egen indretning, nedbringer forekomsten af de generende staldfluer.​

Kontakt​

Miljøfluen®

CVR: 32818129

​Kildalgårdsvej 3,
​9330 Dronninglund

​Telefon: 98 25 99 00

E-mail: info@miljofluen.dk

Telefontider:

Mandag til torsdag: kl. 08:00 - 14:00

Fredag: kl. 8:00 - 12:00

Find os på: